Close Menu
Dergi 67300Dergi 67300
    Facebook X (Twitter) Instagram
    2 Şubat 2026 , Pazartesi ABONE OL
    En Son:
    • S.S.Erbirlik Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi, Seçkin Turhan
    • Türkiye’nin İlk Kadın Belediye Başkanı: Şadiye Hanım
    • Kdz.Ereğli’nin İlk Kadın Kooperatifi
    • İyileşmek İsteyen Gelsin!
    • Covid-19 Sürecinin İş Hukukuna Etkileri
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dergi 67300Dergi 67300
    • Ana Sayfa
    • Ereğli’de Yaşam
    • 67300 Dergisi
      • Röportajlar
        • Baş Köşe
        • Eskilerden Kim Kaldı
      • E-Dergi
        • Dergi 67300 – Sayı 2
        • Dergi 67300 – Sayı 4
        • Dergi 67300 – Sayı 5
        • Dergi 67300 – Sayı 6
      • Özel Konular
    • Kurumsal
      • 67300 Hakkında
      • Mart 2016’dan Günümüze Yolculuk
      • Künye
      • Abonelik İşlemleri
      • İletişim
    Dergi 67300Dergi 67300
    Sayı 2

    Fulya Ergürbüz Uzer – Avukat / Ressam

    1 Mayıs 2016Yorum yapılmamış2 Mins Read

    Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

    10 Mayıs 1955 Tokat Erbaa doğumluyum. Orman Mühendisi bir baba ve öğretmen bir annenin ilk çocuğuyum. Annemin öğretmen oluşu nedeniyle 4,5 yaşında ilkokula başlamışım. İlkokulu Tokat, Karaman ve Kdz Ereğli’de 3 okul ve 4 öğretmen değiştirerek okudum. Kdz.Ereğli Nimet İlkokulu’ndan mezun oldum. Ortaokul ve liseyi Ereğli Lisesi’nde okudum ve 1970-1971 öğrenim yılında mezun oldum. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdim ve 1975 yılında mezun oldum. Avukatlık stajından sonra 4 yıl Ankara’da serbest avukatlık yaptım. Daha sonra sırasıyla Emlak Konut A.Ş. 1. Hukuk Müşavirliği, Başbakanlık Bakan Danışmanlığı, Toplu Konut İdaresi 1. Hukuk Müşavirliği, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdür Yardımcılığı yaptım. Daha sonra kamudan ayrılarak bir yabancı şirkette hukuk müşavirliği ve genel müdür yardımcılığı yaptıktan sonra emekliye ayrıldım. Aktif çalışma hayatım içinde zaman buldukça ilgilendiğim resim çalışmalarıma emeklilikten sonra ağırlık verdim. Cumhuriyetimizin ilk ressamlarından Kayıhan Keskinok’tan temel sanat ve resim eğitimi aldım. Halen resim çalışmalarıma kendime ait atölyede devam etmekteyim. 10’dan fazla karma sergiye katıldım ve 4 kişisel sergi açtım. Ankara Barosuna kayıtlıyım. Ayrıca Ankara Kadın Ressamlar Derneği ve Bodrum-Art Derneği üyesiyim.

    Ereğli’de unutamadıklarım, arkadaşlarım ve öğretmenlerimdir. Göztepe’den okula giderken topladığım orman çileği ve mor menekşeler de unutamadıklarım arasındadır.

    En son ne zaman Ereğli’ye geldiniz?Bu süreçte Ereğli’de nelerin değiştiğini düşünüyorsunuz?

    Ereğli’ye, okuldan mezun oluşumdan 40 yıl sonra 2011 yılında geldim. Ne çok şey değişmişti. Bazı kısımları çarpık şehirleşmeden nasibini almıştı ama bazı kısımları çocuk hayalimde yaşattığım şekli ile kalmıştı. Çocukluğumun geçtiği Göztepe Orman Lojmanlarını çok bakımsız ve yıpranmış buldum. Liseye giderken kısa olduğu için kullandığım Göztepe orman yolunun artık olmadığını, Nimet İlkokulu’nun yerinde yeller estiğini, kocaman caddelerin açıldığını gördüm. Elbette ki değişim kaçınılmaz. Ancak modernleşme beton ve asfaltla mı olmalı illa diye de düşünmedim değil.

    Ereğli’nin en çok neyini özlüyorsunuz?

    Ereğli’nin en çok denizini, yeşilini ve orada geçen çocukluğumu özlüyorum.

    Ereğli ile ilgili hatırladığınız yada unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?

    Ereğli’de unutamadıklarım, arkadaşlarım ve öğretmenlerimdir. Göztepe’den okula giderken topladığım orman çileği ve mor menekşeler de unutamadıklarım arasındadır.

    Ereğli denildiğinde aklınıza gelen 3 şey nedir?

    Deniz ve çilek kokusu, orman yeşili, pazar günleri yediğimiz pide ve balığın bolluğu.

    İşinizin dışındaki vakitlerinizde neler yapmaktan hoşlanırsınız?

    Resim yapmak ve müzik dinlemek.

    Hayatta sizi en mutlu eden şey nedir?

    Hayatta beni en çok mutlu eden şey; torunumla ve tüm sevdiklerimle geçirdiğim hoşça zaman.

    Son Paylaşımlar

    Sayı 2

    İrfan Erdem

    1 Temmuz 2016
    Sayı 2

    İlk Bilgisayar Virüsü Gerçek Bir Böcek Miydi?

    1 Mayıs 2016
    Sayı 2

    Başka Bir Okul Mümkün Mü?

    1 Mayıs 2016
    Add A Comment

    Comments are closed.

    Son Yazılar
    • S.S.Erbirlik Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi, Seçkin Turhan
    • Türkiye’nin İlk Kadın Belediye Başkanı: Şadiye Hanım
    • Kdz.Ereğli’nin İlk Kadın Kooperatifi
    • İyileşmek İsteyen Gelsin!
    • Covid-19 Sürecinin İş Hukukuna Etkileri
    Son yorumlar
      Dergi 67300
      Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
      • Ana Sayfa
      • Abone Ol
      İnternet Danışmanlık: Aykut Ates Creative Studio © 2026

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.